Бојкот филма Матилда у Београду, прва акција - www.srbskisvetionik.org.rs
Акције

12. август 2017.


БОЈКОТ ФИЛМА МАТИЛДА У БЕОГРАДУ, ПРВА АКЦИЈА


Руски цар Николај II Александрович Романов, који је владао Руском империјом више од две деценије, тачније од 1894. до 1917. године. За живота је омогућио Русији велики економски напредак, али и духовности није фалило... напротив. Градио је православне цркве и манастире, баш као и његови претходници. Управо због тог економског напретка Русије, моћни људи са Запада решили су да униште Русију, као бастион Православља и Славенства, па су почели још почетком 20. века да подирују Русију и споља, али и изнутра.

Царска Русија се у Првом светском рату свртала на страну Сила Антанте, из простог разлога што је хтела да заштити интересе своје братске државе Краљевине Србије... што осликава одговор Цара Николаја нашем ренгенту Александру II Карађорђевићу 30. јула 1914. пред сам почетак напада аустро-угарске војске преко Дрине и Саве. Одговор је гласио овако:

- "Сви моји напори биће усмерени на очување достојанства Србије. Ни у ком случају Русија неће бити равнодушна према судбини Србије!".

 

Док су Британци и Французи нама на Солунском фронту 1916-1918 наплаћивали буквално све... и пертле на чизмама. Руски цар Николај Романов је одмах на почетку рата 1914. послао 4.000 пушака и муниције, односно поклонио. Знао је цар да Србима не мањака храбрости, али да оружја нам фали.

На почетку 1917. док је Први светски рат увелико трајао у Русију је блиндираним возом убачен из Немачке, Владимир Иљич Лењин, са својим сарадницима, Они су прво извели Фебруарску револуцију (гледајући по Јулијанском календару), односно збацивање царске династије са престола, а онда пар месеци касније и Октобарску револуцију 1917. која је од Русије направила Совјетски Савез, са још пар околних државица.

Управо су Бољшевици (комунисти) довели до погубљења царске породице 17. јула 1918. године у Јекатаринбургу, недалеко Урала, заправо у азијском делу Русије. Што је била својеврсна клетва за руски народ, јер Руси као и Срби, без православља постају проклети, лутајуће утваре, зомбији.

Век касније, односно данашњица је поражавајућа и за Русе, али још више за Србе. Руско министарство културе и поред негодовања Руске Православне Цркве одобрило је финансијска средства за филм "Матилда", који је чак и најскупљи у Русији од када се памти. Филм је заправо назван по руској примабалерини, у коју се руски цар Николај био загледан пре брака са Александром Фјодоровном, са којом има 4 кћери и сина Алексеја наследина царске круне.

Невоља је управо у томе што се по опробаном холивудском рецепту блати оно што је светиња, изврћу се чињенице и подмеће се лаж на велика врата. Холивуд је познат по томе. Радили су то и Грцима, са античким јунацима, али и нама... Ретко ћете у њиховим филмовима срести да Србе, поготово 1990-их представљају као добре момке. Баш напротив, приказују нас као бастарде и варваре.

Испада да је по том безбожничком филму "Матилда" руски цар Николај, заштитник Србије и Срба у Великом рату био безбожник, развратник и блудник, па да ето, сада када се навршавају те велике годишњице (нагодину је 100. годишњица убиства породице Романов) треба да се на неки начин оправда тај ужасан злочин у Јекатаринбургу.

У Русији, многи православни верници најављују не само протесте већ и бурне реакције у случају јавног приказивања тог филма. Сходно томе сматрамо да треба да дигнемо глас против лажи и клевета за спасиоца Србије и Срба у Првом светском рату.

Од јесени се планира мало шира подршка истини и цару Николају... али са здравим националистима, никако бизнис патриотама и инсајдерима. Ово данас смо посетили руску цркву на Ташмајдану и споменик цару Николају у улици Краља Милана.

 

 

Милан Чучковић
12.8.2017.

Посећено је: 2630  пута
Број гласова: 15
Просек: 5,00
Оцените нам овај чланак:


RUSIJA   FILM MATILDA   LAZI   PROPAGANDA